Wat houdt bedrijfsfotografie in

Bedrijfsfotografie is een breed begrip, en is héél afwisselend. Dat is ook de reden dat het voor mij een uitdagend deel van mijn werk is. Altijd andere omstandigheden en locaties.

Het ene moment sta ik letterlijk met rubber laarzen in de prut op een bouwwerk om de voortgang van het project te fotograferen, en het andere moment weer netjes en onopvallend gekleed op een bedrijfs event om de nieuwjaarsborrel, jubileum, belangrijke gebeurtenis of presentatie van een nieuw product te fotograferen.

Ook Corporate portretten vallen onder bedrijfsfotografie, soms alleen van de directie, een andere keer weer van alle medewerkers allemaal precies hetzelfde gefotografeerd om zo uniform en volgens de huisstijl gefotografeerd te worden.

Teamfoto’s maak ik meestal bij het bedrijf zelf, of soms zelfs letterlijk op het bedrijf. Een mooie manier om een teamfoto te maken, de medewerkers hoeven nergens heen en ik neem zelf mijn mobile fotostudio mee….. wel zo handig en het scheelt een hoop tijd. 

Het fotograferen voor de nieuwe website van een bedrijf valt ook onder bedrijfsfotografie. Deze foto’s worden bijna altijd letterlijk op de werkvloer gemaakt. Dat kan in het bedrijf zijn, maar ook zeker daarbuiten. Het ligt er maar helemaal aan welk beroep en werkzaamheden er gedocumenteerd gaan worden. Zo fotografeer ik voor een lasbedrijf letterlijk in de werkplaats en voor een bedrijf dat glasvezel aanlegt door heel nederland overal op locatie.

Omdat het zo verschillend is maak ik voor bedrijfsfotografie nadat er besproken is wat precies de bedoeling en verwachtingen zijn altijd een offerte op maat. 

Wil je meer informatie of een shoot boeken?

Wij reageren binnen 24 uur

About the author