Minister Blok, Eventfotograaf, eventfotografie

Tijdens het Free Press Live-evenement in Den Haag heeft Ebbes Fotografie de hele dag alles gefotografeerd.

Onderstaand bericht is van: Trudy Brandenburg -van de Ven, van VillaMedia

Tijdens het Free Press Live-evenement in Den Haag hebben Rana Ayyub (India), Kemi Busari (Nigeria) en het Nederlandse duo Mijke van Wijk en Mirjam van Biemen de Free Press Awards gewonnen.

Rana Ayyub won de prijs voor de moedigste en meest vasthoudende journalist van het afgelopen jaar, de Most Resilient Journalist Award Award 2018. Ze onthulde de betrokkenheid van de regering-Modi bij buitengerechtelijke moorden die werden gepleegd op protesterende moslims. Sinds het verschijnen van haar boek over deze zaak wordt Rana via social media, haar telefoon en email continue met de dood en verkrachting bedreigd.

Kemi Busari, onderzoeksjournalist uit Nigeria, won de Newcomer of the Year-Hans Verploeg Award. Hij ging undercover en onthulde fraude en afpersing bij het uitgeven van paspoorten. Zijn publicaties leidden tot een verbod op contante betaling bij de uitgifte van paspoorten.

De Best Report Award voor beste reportage, ging naar Mijke van Wijk en Mirjam van Biemen, makers van de radiodocumentaire ‘Waakhond van het Woud’. De radiodocumentaire, gemaakt in Brazilie, gaat over de Nederlander Tim Boekhout van Solinge die in de Amazone strijdt voor behoud van het tropische regenwoud.

Tijdens het evenement gaf minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok ook een toelichting op het nieuwe project van Free Press Unlimited: Safety for Media Professionals. Journalisten kunnen dat fonds aanspreken voor proces- en advocatenkosten. Blok maakte eerder deze week bekenddat het ministerie daar 1,45 miljoen euro voor vrijmaakt.

Ook een fotograaf nodig voor je event, bedrijf, of symposium?

    Vul hier vrijblijvend je wensen in en ik neem zsm contact met je op.

    Selecteer hieronder om wat voor shoot het gaat;

    Welke dag heeft je voorkeur

    About the author