Straatfotografie in Amsterdam tijdens de corona pandemie

Regelmatig trek ik de stad Amsterdam in om de mensen en het centrum te fotograferen. Zo nu en dan pak ik daar ook een grachtje van mee. Ik ben meestal te vinden op of rond Centraal station, van daar loop ik via de zeedijk, de wallen en de Warmaoestraat richting de Dam. De grote variëteit aan mensen en situaties maakt het voor mij een grote fotografische speeltuin.

Hoeveel anders is het nu

Hoeveel anders is het nu! We zitten op dit moment in een Corona pandemie. De normaal zo overvolle en rumoerige stad is stil. Juist op de plaatsen waar je normaal gesproken over de hoofden kan lopen… zie je nu bijna geen mens…

Het rondlopen door de stad heeft een andere dimensie gekregen… Amsterdam centrum zelf is er in mijn optiek enorm veel mooier van geworden. Het valt mij nu pas écht op hoe mooi Amsterdam eigenlijk is zonder al die toeristen en verkeersdrukte.

Rust in Amsterdam

De Dam met het paleis, Peek & Cloppenburg, de kerk, het monument, de Bijenkorf… In alle rust ziet het er gewoonweg geweldig uit.

Waar ik normaal gesproken toch wat gejaagd door de stad gaat loop ik nu op mijn dooie gemakje over de ouwezijds de enige die ik tegenkom is een oude man die zijn hondje uitlaat.

Ik hoop dat dat snel weer anders is, maar geniet absoluut nog even van het moment…

.

Voor contact

Wij reageren binnen 24 uur