Door de versoepelingen is er weer meer mogelijk, ook wat betreft fotografie. Bedrijfs-events worden weer georganiseerd. 

Mensen komen weer bij elkaar op kantoor, en de mondkapjes kunnen thuisblijven. 

Ebbes Fotografie Zaandam is de professionele fotograaf met grote studio in Zaandam, Purmerend, Edam, Volendam, Hoorn, Alkmaar, Hem, Venhuizen, Enkhuizen, Beets,Heerhugowaard, Monnickedam en Amsterdam

Dankbaar

Een mooi moment om tussentijds even terug te kijken op het afgelopen half jaar. 

Ik heb gelukkig niet stil hoeven zitten en ben dankbaar voor alle bedrijven uit mijn netwerk die mij hebben weten te vinden om prachtige momenten en beelden te fotograferen. 

Onder andere voor nieuwe websites  (zoals o.a. Intersafe, Noord Amsterdamse Machine Fabriek en Verloskundige Praktijk Koggemeer).

Maar ook voor social media campagnes, brochures en ander drukwerk (dat wij ook kunnen opmaken én drukken). Ook (Linkedin) portretten konden we door de ruime opzet van onze fotostudio (bijna 300 m2) nog steeds maken, al hebben we de meeste niet urgente fotoshoots uitgesteld..

 

Niet stil gezeten

Verder fotografeerde ik een aantal bouw projecten van Bouwbedrijf de Nijs, UBA, Heddes, Ameco en Engie. Een aantal vanaf het begin tot het eind, waaronder het project van Projectontwikkelaar de Nijs en Zonen “De Brokking” in Wormerveer. Daar worden woningen op een unieke plek langs de Zaan gebouwd op het voormalige terrein van Veevoeder fabrikant de Heus. Ook tijdens de realisatie van de stadsverwarmingcentrale “North South Connection” die Engie bouwde in opdracht van Vattenfall in Amsterdam fotografeerde ik. Van random foto’s tijdens de bouw tot de speciale momenten zoals het hijsen van het warmwater buffervat van 180 ton dat door Mammoet op zijn plaats gehesen werd. Ook het hijsmoment waarbij met twee kranen tegelijkertijd de complete verdieping bovenop de staalconstructie geplaatst werd is door mij vanuit twee perspectieven gefotografeerd, zowel vanaf de grond als vanaf het dak.

Eigen fotografie project

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden kreeg ik het idee om óók een documentair project te gaan fotograferen tijdens de opgelegde Avondklok. Samen met Monica heb ik in alle hoofdsteden van de 12 Nederlandse provincies foto’s gemaakt tijdens de avondklok. Tot in de perfectie gepland reisden we met onze camper van provincie naar provincie, overdag reizend, de stad verkennend en een plekje zoeken om te overnachten en s’nachts op pad om de geplande pleinen, gebouwen of straten te fotograferen. 

Deze foto’s zijn te zien tijdens de Open Monumentendag in het kerkje van Beets (N-H) op 11 en 12 september. 2021.

Van deze twaalf foto’s heb ik een kalender gedrukt die daar als eerste te koop aangeboden wordt. Daarna zal hij ook te vinden zijn in mijn webwinkel. 

Ook zullen hier werken komen te hangen uit mijn serie “stille straten van Amsterdam en “Bewoners uit Beets” (gefotografeerd door hun ramen of op afstand).  Ik hoop jullie daar te zien!

Bedankt,

Menno Ebbes

About the author