Bezoek Koning Willem Alexander en Koning Felipe aan de Amsterdamse haven

willem Alexander, koning Felipe, EVOS, Amsterdam

Koning Willem Alexander en koning Felipe waren op bezoek in de Amsterdamse haven. Trots dat ik dit bezoek in opdracht van de Port of Amsterdam mocht fotograferen.

"Artikel Port of Amsterdam"

“Een koninklijk bezoek voor de Amsterdamse haven en haar waterstofbedrijven. In het kader van het Staatsbezoek aan Nederland bezochten Zijne Majesteit Koning Felipe VI van Spanje en Zijne Majesteit Koning Willem Alexander de Amsterdamse haven. De twee koningen en hun delegaties kregen gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van een maritieme waterstofcorridor tussen de haven van Bilbao (BilbaoPort ) en de haven van Amsterdam.

De aanleg van een dergelijke intra-Europese corridor draagt zowel bij aan de ambities van de EU op het gebied van energiezekerheid als aan de inspanningen van cruciale lokale, nationale en Europese industrieën om koolstofarm te worden. Geselecteerde bedrijven spraken met de Kings over hun ambities, wat ze al doen en wat ze nodig hebben om een waterstofeconomie te realiseren. Na een ontvangst door Port of Amsterdam bezochten de Kings ook de terminals van Evos en Sunoco LP, twee Amsterdamse partijen die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de Spaans-Nederlandse waterstofcorridor.

(tekst: Port of Amsterdam)

About the author